Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Ο απόηχος των καρναβαλιών

Δεν μπορώ να πω! Καλά περάσαμε, διότι είχαμε καλή παρέα. Στις γιορτές της αποκριάς στην Κοζάνη αναφέρομαι. Λίγες παρατηρήσεις όμως, καθότι είναι γνωστό το πόσο γκρινιάρης είμαι:

1) Κάθε πέρσι και... λιγότεροι! Η προσέλευση του κόσμου κάθε χρόνο αυξάνει όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα η μικρή πόλη της Κοζάνης να βουλιάζει πραγματικά. Έτσι όταν έχει καλό καιρό δε χωράμε ούτε στους πεζόδρομους (για τα μαγαζιά δεν τίθεται ερώτημα). Προσθέστε και το γεγονός ότι τα περισσότερα μαγαζιά ήταν απροετοίμαστα για αυτήν τη μεγάλη προσέλευση και οι αντιδράσεις τους ήταν ερασιτεχνικές (σε εξυπηρέτηση, περιποίηση, καθαριότητα κλπ)!

2) Αλλά κι απ' τη μύγα, ξίγκι; Είδαμε μεγάλη δυσφορία από πολύ κόσμο για την ξαφνική(;) αύξηση στις τιμές των ποτών και των καφέδων, λες και είμαστε πρωτευουσιάνοι και γουστάρουμε να πληρώνουμε €7 το ποτό και €4 τη μπύρα! Τι ήθελαν τα μαγαζιά, να βγάλουν τα σπασμένα του χειμώνα; Αλλά απ' ό,τι είδαμε (και μεις το ίδιο πράξαμε) όλοι από τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα προμηθεύονταν μπύρες, ρετσίνες, κρασιά! Χρυσές δουλειές οι άνθρωποι, σου λέω!

3) Μουσική ή θόρυβος; Ειδικότερα, τα τελευταία βράδια όλα τα μαγαζιά προμηθεύτηκαν μεγάλο ηχητικό εξοπλισμό όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο αλλά για να μην ακούει ο ένας τη μουσική του άλλου. Περπατούσες μέσα από ένα στενό με δεκάδες μαγαζιά να παίζουν τη μουσική τους (λέμε τώρα) και συ άκουγες μόνο έναν αχταρμά. Κι αν έμπαινες μέσα και καθόσουν (τρόπος του λέγειν!) σε κάποιο μαγαζί τότε χρειαζόσουν αλλαγή τυμπάνου στο αυτί! Γιατί δεν συμφώνησαν να παίζουν όλοι την ίδια μουσική όπως κάνανε και την Κυριακή της Μικρής Αποκριάς (και ήταν όλα πολύ ωραία); Αυτή είναι η απορία μου...

Άντε και του χρόνου με περισσότερο... επαγγελματισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: