Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Ηθοποιοί σε video-clips

...και όχι να εμφανίζονται από σκηνές ταινιών όπως σε πολλά τραγούδια/video clips από soundtracks, αλλά να συμμετέχουν κανονικά στο βίδεον. Αυτό, κυρίες και κύριοι, είναι το μέγα-αφιέρωμα που ετοιμάζαμε από το καλοκαίρι.

Θα ξεκινήσουμε με δύο βίδεα που αξίζουν ιδαίτερης μνείας. Πρώτα με το Last Cup Of Sorrow των Faith No More, στο οποίο βλέπουμε μέσα σε 4 λεπτά όλη την ιστορία του Δεσμώτη του Ιλίγγου του Χίτσκοκ. Τη μοιραία γυναίκα εδώ υποδύεται η Jennifer Jason Leigh. Παρόμοια, στο Walking On Broken Glass της Annie Lennox βλέπουμε τους John Malkovich και Hugh Laurie σε μια ιστορία που θυμίζει πολύ τις Επικίνδυνες Σχέσεις, όπου πρωταγωνιστούσε ο ίδιος ο Malkovich.

Αυτός που έπαιξε σε πολλά βίντεα ήταν ο Johnny Depp. Μετά την επιτυχία της σειράς 21 Jump Street, έπαιξε στο βίντεο Into the Great Wide Open του Tom Petty έναν μουσικό που από το τίποτα γίνεται σταρ και πέφτει μετά πάλι στο μηδέν. Η Faye Dunaway είναι η γυναίκα που αναλαμβάνει να τον κάνει σταρ. Σ' αυτό συμμετέχει επίσης η Gabrielle Anwar και βλέπουμε περάσματα και από τον Matt LeBlanc (ο Τζόι από τα Φιλαράκια). Ο «Τζόι» θα μας απασχολήσει περισσότερο παρακάτω. Στο άλλο βίντεο του Petty, Mary Jane's Last Dance, ο ίδιος ο τραγουδιστής κλέβει το... πτώμα της Kim Basinger για να την έχει μαζί του στο σπίτι του. Μπράβο γούστα! Σε άλλο βίντεο του Petty, το Walls, βλέπουμε τους Edward Burns και Jennifer Aniston σε αστραπιαία περάσματα. Ο Depp πάντως εμφανίζεται και στα ακόλουθα βίντεα: It's A Shame About Ray των Lemonheads και That Woman Got Me Drinking των Shane McGowan And The Popes. Φημολογείται ότι εμφανίζεται και στα Joey των Concrete Blonde και Fade Out των Oasis αλλά δεν το εξακριβώσαμε ακόμη.

Ο Michael Jackson παρουσίασε στο βίντεο του Liberian Girl τους ακόλουθους: Rosanna Arquette, Dan Aykroyd, Jackie Collins, David Copperfield, Richard Dreyfuss, Corey Feldman, Debbie Gibson, Danny Glover, Steve Guttenberg, Whoopi Goldberg, Amy Irving, Malcolm Jamal-Warner, Quincy Jones, Virginia Madsen, Olivia Newton-John, Brigitte Nielsen, Lou Diamond Phillips, Steven Spielberg, John Travolta, Carl Weathers, Billy Dee Williams, "Weird Al" Yankovic. Το μισό Χόλυγουντ της δεκαετίας του '80. Στο 9-λεπτο(!) Remember the Time συμμετείχαν οι Eddie Murphy, Iman (η γυναίκα του David Bowie) και ο Earvin "Magic" Johnson. Στο Thriller συμμετείχε και ο μεγάλος Vincent Price, ο οποίος συμμετείχε και στο βίντεο Round And Round του γκλαμ-μέταλ συγκροτήματος Ratt. Φημολογείται επίσης ότι ο Wesley Snipes «χορεύει» και στο βίντεο Bad. Δύσκολο να τον εντοπίσει κανείς. Τέλος, στο Black or White συμμετείχε ο μικρός Macauley Culkin του «Μόνος στο σπίτι». Τον μικρό μπορείτε να τον δείτε επίσης και στο βίντεο Sunday των Sonic Youth. Σε άλλα δύο βίντεα των Sonic συμμετέχουν, πριν γίνουν διάσημοι, η Chloe Sevigny στο Sugar Kane και ο Jason Lee (ηθοποιός και φίλος του Jason και του Silent Bob) με τζόκεϊ καπελάκι και skateboard στο 100 %.

Όλοι οι ηθοποιοί από Τα φιλαράκια συμμετέχουν στο βίντεο I'll Be There For You των Rembrandts, το οποίο αποτελεί και το μουσικό σήμα της εκπομπής, φυσικά. Η Courteney Cox πάλι για να βγάλει τα προς το ζειν «ανέβηκε» στη σκηνή με τον Bruce Springsteen στο Dancing In The Dark (με αγορέ μαλλί) και εμφανίστηκε πολλά χρόνια αργότερα στο Long December των Counting Crows, αυτή τη φορά για το ευ ζειν, μάλλον. Ο κύριος Matt Le Blanc όμως, πριν γίνει γνωστός ως Τζόι, πρωταγωνιστούσε στο βίντεο Walk Away της Alanis Morissette, ένα βίντεο με εμφανή κατάλοιπα της δεκαετίας του '80, τόσο σε μουσικό όσο και σε ενδυματολογικό επίπεδο. Έπαθα επίσης πλάκα όταν ξαναείδα το Miracle του Jon Bon Jovi γιατί δεν θυμόμουν ότι ο Τζόι παίζει τον όμορφο της υπόθεσης. Μπορείτε να τον δείτε επίσης στο βίντεο Say It Isn't So των Bon Jovi, το οποίο φέρνει κάτι από ταινία Mel Brooks, όπου όλα τα σετ διαλύονται και οι συντελεστές τρέχουν πανικόβλητοι. Στο βίντεο κάνει ένα πέρασμα και ο Emilio Estevez και ο Arnold Schwarzenegger. Τον Άρνι μπορείτε να τον δείτε βέβαια και στο βίντεο Big Gun των AC/DC και στο You Could Be Mine των Guns N' Roses. Παρόλο που είναι βίντεα από τις ταινίες «Τελευταίος μεγάλος ήρωας» και «Εξολοθρευτής 2», ο Άρνι συμμετέχει κανονικά με τους μουσικούς σε διάφορες σκηνές. Σε ένα άλλο βίντεο των Guns, το Since I Don't Have You, ο Gary Oldman δίνει άλλη μια τρελή ερμηνεία παίζοντας τον... διάβολο!

Από τα παλαιότερα βίντεο που θυμηθήκαμε με μια από τις πρώτες συμμετοχές ηθοποιών σε βίντεο κλιπ ήταν το Cloudbusting της Kate Bush με τον Donald Sutherland. Ξέρετε, αυτό με τη μηχανή του καιρού...

Η Madonna είναι άλλη μια μεγάλη περίπτωση. Στο Papa Don't Preach ο πολύ καλός ηθοποιός Danny Aeillo παίζει τον πατέρα, στο Material Girl πρωταγωνιστεί ο Keith Carradine, ο Rupert Everett εμφανίζεται στο American Pie και τραγουδάει αγκαλιά με την κυρία και φημολογείται ότι ο Benicio del Toro, πολύ πριν την αναγνώριση και το Όσκαρ, παίζει στο La Isla Bonita. Αν είναι αυτός με το μαλλί και την κιθάρα, τότε τα έχω δει όλα. Σε ένα πιο πρόσφατο βίντεο, το Bad Girl, ο Christopher Walken ακολουθεί τη Μαντόνα από κοντά ως... άγγελος(;). Ο μέγας, κύριος Walken έχει κάνει και πιο έντονη παρουσία χορεύοντας και πετώντας (κυριολεκτικά) στο βίντεο του Fatboy Slim Weapon Of Choice. One man show!

Ο Djimon Honsou, που τελευταία ό,τι παίζει παίρνει και υποψηφιότητα για Όσκαρ, έδινε το μεγάλο και καλογυμνασμένο κορμί του πολλά χρόνια πριν στην υπηρεσία της Janet Jackson στο Love Will Never Do Without You και στο Straight Up της Paula Abdul. Τη θυμάστε αυτή; Σε ένα άλλο βίντεο αυτής, που θυμίζει το έργο Επαναστάτη χωρίς Αιτία, το Rush Rush, πρωταγωνιστεί ο Keanu Reeves, τον οποίο βλέπουμε και στο βίντεο των Anthrax Safe Home. Μπράβο επιλογή! Για να κλείσουμε με τον Τζάιμον, να πούμε ότι πρέπει να ήταν επίσης και ένας από όλους τους... άντρακλες στο βίντεο Express Yourself της Μαντόνα.

Ο Paul Simon συνεργάστηκε με τον Chevy Chase στο You Can Call Me και με τον Steve Martin και τον Chevy Chase, πάλι, στο Proof, κάνοντας ουκ ολίγες χαζομάρες. Σε ένα άλλο παλιό βίντεο, το Don't Worry, Be Happy του Bobby McFerrin, βλέπουμε άλλον έναν ένα κωμικό, τον Robin Williams. Επίσης, στο Sweet Freedom του Michael McDonald συμμετέχει ο Billy Crystal.

Βλέποντας πάντως το I Drove All Night του Roy Orbison έπαθα πλάκα, όχι από τον Jason Priestly, ο οποίος ήταν τότε διάσημος από το Μπέβερλι Χιλς, αλλά από την άγνωστη τότε Jennifer Connelly. Η «αδερφή» του Μπράντον, η Shannen Doherty, εμφανίστηκε σε δύο βίντεο των hard-ροκάδων με το περμανάντ μαλλί Slaughter, τα Real Love και Up All Night. Αν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος για τις δύο αυτές συμμετοχές, δεν τον ξέρουμε.

Επί τροχάδην τώρα, βλέπουμε τη Scarlett Johansson στο βίντεο What Goes Around Comes Around του Justin Timberlake, τον Laurence Fishburn στο Things I've Seen των Spooks, ο Samuel L. Jackson στο 911 Is A Joke των φίλων του, τους Public Enemy, ο πολύς John Goodman στο Wild, Wild Life των Talking Heads, η Natalie Portman με ξανθά ράστα μαλλιά στο Just Got Wicked των Cold, ο Alan Rickman δεσπόζει φυσικά στο In Demand των Texas, η πολύ καλή βρετανίδα ηθοποιός Tilda Swinton στο The Box των συμπατριωτών της Orbital, ο Billy Zane (ο ξούρας στον Τιτανικό) στο Dope Show του τρελαμένου Marilyn Manson, η Catherine Zeta-Jones στο Lost My Faith του Seal, η Cristina Ricci (ως άγγελος;) και η Fairuza Balk στο Natural Blues του Moby, η Carla Cugino στο Always των Bon Jovi, η Claire Danes στο Just Like Anyone των Soul Asylum, η Kirsten Dunst του Spiderman στο I Knew I Loved You των Savage Garden και η Carmen Electra χαρίζει το σώμα της στο The Inevitable Return Of The Great White Dope των Bloodhound Gang.

Παίρνουμε μια ανάσα και συνεχίζουμε...

Η Gwyneth Paltrow εμφανίζεται στο I Want to Come Over της παλιο-ροκού και λεσβίας Melissa Etheridge και στο Come To My Window της ιδίας παίζει η Juliette Lewis, ο Bill Paxton σε δευτεραγωνιστικό ρόλο στο Shadows Of The Night της Pat Benatar, η Amanda Pays στο Smooth Operator της Sade, ο Chris Penn (RIP) σερβίρει ποτά στο Can I Get A... του Jay-Z, η Michelle Pfeiffer κοιτάει... στα μάτια τον Coolio για το Gansta's Paradise, η Tara Reid βάζει κι αυτή την τέχνη του... κορμιού της στη δακρύβρεχτη μπαλάντα For The Movies των Buckcherry, ο Paul Rudd (ο τελευταίος γκόμενος της Φοίβης από τα «φιλαράκια») παίζει στο Secret Smile των Semisonic, οι Jason Biggs και Mena Suvari πρωταγωνιστούν στο Teenage Dirtbag των Wheatus (και παίρνουν και εισιτήρια για συναυλία των Iron Maiden στο τέλος), η γιαγιά του Τιτανικού Gloria Stuart παρωδεί τον εαυτό της στο River των Hanson (μπλιαχ!), ο Martin Sheen εμφανίζεται στο It Is All In Your Head από τους κάντρι-ρόκερς με το όνομα Diamond Rio, η Leelee Sobieski στο Where Are You της Jessica Simpson (χμ!), ο Kevin Spacey και η Isabella Rosselini στο Jealousy του Dave Stewart, ο καράφλας Jeffrey Tambor ως σκηνοθέτης της παράστασης στο I Wish It Would Rain Down του Phil Collins, η Valerina Golino στο Bittersweet Me των REM, ο Rowan Atkinson στο Picture of You των Boyzone, ο Jean-Marc Barr (ο καταδύτης στο Απέραντο γαλάζιο) είναι ο κεντρικός χαρακτήρας που παρενοχλούν οι Blur στο Charmless Man.

Ο κύριος Lenny Kravitz γουστάρει τις ηθοποιούς στα βίντεα του, αν θυμηθούμε το ξεκωλλάκι Heather Graham στο American Woman, τη Milla Jovovich στο If You Can't Say No και την Angelina Jolie (μεταξύ πολλών άλλων κορασίδων) στο Stand By My Woman. Η τελευταία όμως εμφανίστηκε και σχεδόν γυμνή (barely naked!) στο Anybody Seen My Baby? των Rolling Stones και στο Rock 'n' Roll Dreams Come Through του Meat Loaf, όταν ήταν παντελώς άγνωστη!

O Elijah Wood, όταν ήταν ακόμα παιδάκι (ενώ τώρα μεγάλωσε;!), έπαιξε στο Forever Your Girl της Paula Abdul (πάλι αυτή η εξαφανισμένη) αλλά δεν αναγνωρίζεται εύκολα. Μπορείτε να τον δείτε να πρωταγωνιστεί όμως στο Ridiculous Thoughts των Cranberries.

Οι Aerosmith, πάλι, δεν θα μπορούσαν να μην βάλουν και τίποτα γκομενάκια στα βιντεάκια τους. Ειδικά η Alicia Silverstone παίρνει βραβείο συμμετοχών αφού παίζει στα Cryin', Amazing και Crazy. Στο τελευταίο συμμετέχει και η κόρη του Steven Tyler, η γνωστή πλέον σε όλους σας Liv. Το τυπάκι που παίζει στο Amazing λέγεται Jason London και μπορείτε να το δείτε στο Alien vs. Predator και σε άλλα b-movies. Σε μικρό ρόλο νοσοκόμας (για πες!) θα δείτε και την Pamela Anderson στο Blind Man. Να μην ξεχάσουμε βεβαίως το Livin' on the Edge με τον μικρό (τότε) Edward Furlong.

Το βίντεο Goodbye Earl των Dixie Chicks είναι σαν ταινία και παίζουν οι Brooke Shields, Lauren Holly, Dennis Franz, Michael Delouise.

Για να κλείνουμε και σιγά-σιγά, η Whoopi Goldberg εμφανίζεται στα Luv Me Luv Me του Shaggy και της Janet Jackson και στη διασκευή του You Got It από τη Bonnie Raitt, μαζί με τη Drew Barrymore. Η ατάλαντη Jennifer Love Hewitt συμμετέχει στα Can't Get Enough Of You Baby των Smashmouth, High των Feeder και Girl On TV των Lyte Funky Ones και, τέλος, η ανεκδίηγητη Brigitte Nielsen στα Body Next To Body των Falco (συμμετέχει και στο τραγούδι, αν είναι δυνατόν) και λίγα χρόνια μετά και πιο γερασμένη στο Make Me Bad των Korn.

Δείτε όλο το playlist με τα παραπάνω βιντεάκια.

4 σχόλια:

rockordie είπε...

Υπερβολικά πολλές πληροφορίες για να τις διαβάσω όλες...πάντως ξέχασες αυτό.

zisis είπε...

Σωστός! Ο Keanu Reeves σε βίντεο των Anthrax! Θα ανανεώσω και το ποστ...

bidibis είπε...

και μεις διαβάζουμε στο δρόμο του κέρουακ αλλά ψηφίζουμε και ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα

Είναι καλός συνδυασμός, δοκίμασε τον και συ ζήση

zisis είπε...

Όσον αφορά τα πολιτικά, σε νεότερο ποστ! Και σίγουρα όχι ΠαΣοΚ-ΝΔ-ΚΚΕ. Για τους Οικολόγους Πράσινους μπορούμε να συζητήσουμε όμως...