Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Καμένη Πελοπόννησος και θεωρίες συνομωσίας: Ιόνια Οδός

Το έλαβα από τον Αντώνη, που το έλαβε από ένα φίλο, όλα αυτά μέσω e-mail και είπα να το αντιγράψω για να το «ποστάρω» εδώ. Καλή... ανάγνωση:

Όλες αυτές τις ημέρες ακούμε απίστευτα σενάρια για το ποιος μπορεί να έκαψε την Πελοπόννησο. Οικοπεδοφάγοι, τρελοί, γριές με αλτσχάιμερ, αναρχικοί των Εξαρχείων, ξένοι πράκτορες έχουν μπλέξει σε ένα χορό του παραλόγου που σέρνει η κυβέρνηση και οι απανταχού συνωμοσιολόγοι. Μήπως τελικά η απάντηση είναι πιο απλή; Ίσως αρκεί να δει κάποιος το χάρτη της δημοπράτησης της Ιονίας Οδού, του καινούριου αυτοκινητοδρόμου, δηλαδή, της βορειοδυτικής Πελοποννήσου (δείτε τον εδώ).

Γνωρίζετε από πού περνάει; Γαστούνη, Αμαλιάδα, Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Ανεμοχώριο, Σαμικό, Ζαχάρω, Φιγαλεία, Κυπαρισσία, Δώριο, Τσακώνα, Μεγαλόπολη, Κρέσταινα κ.τ.λ.

Έργο δύσκολο και με μεγάλο κόστος καθώς μόνο τα χρήματα για την απαλλοτρίωση της ιδιαιτέρως εύφορης γης, ένθεν και ένθεν του δρόμου, εκτίναζαν το προϋπολογισμό στα ύψη. Από την αλλή, οι βέβαιες αντιδράσεις των οικολόγων για καταστροφή του περιβάλλοντος θα έφερνε σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του.

Όλα αυτά πριν γιατί τώρα, ως εκ θαύματος η γη έγινε φθηνότερη και οι αντιδράσεις άλλαξαν προσανατολισμό. Το έργο της κατασκευής του δρόμου έγινε ευκολότερο.

Αν το προχωρήσει κανείς λίγο παρακάτω θα δει οτι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ - ΤΕΒ Α.Ε. και η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, που συνέτρεξαν να προσφέρουν την ανθρωπιστική τους βοήθεια στους πληγέντες με την κατασκευή ολόκληρων οικισμών, είναι οι δυο μεγαλύτεροι ανάδοχοι της Ιονίας οδού. Ουσιαστικά, δηλαδή και εξασφάλισαν την συμπάθεια των κατοίκων και θα τους μείνουν και αρκετά «ψιλά» στη τσέπη από τη σημαντική μείωση του κόστους του αυτοκινητοδρόμου. Και βέβαια, εάν αυτή τη στιγμή έχετε ήδη ανοίξει το χάρτη δημοπράτησης, ρίξτε και μια ματιά στον παράδρομο στα βόρεια της Πελοποννήσου που, βάση σύμβασης, είναι υποχρεωμένες να φτιάξουν οι ανάδοχες. Μήπως περνάει από το κομμάτι της Αχαΐας που κάηκε τον Ιούλιο;

Στο φτωχό μου το μυάλο, το σενάριο αυτό που συνέθεσα μού φαίνεται λογικότερο από την εμπλοκή της CIA, των «Γκρίζων Λύκων» ή κάποιων παιδιών που επειδή βαρέθηκαν να καίνε τράπεζες αποφάσισαν να κάψουν την Ελλάδα. Τα συμπεράσματα, φυσικά, δικά σας...

Από: πρόχειρο τετράδιο

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Μάλιστα μερικές ώρες μετά μου έστειλαν κι αυτό! Από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο βέβαια, αλλά αξίζει να το διαβάσει κανείς. Εμπεριστατωμένη άποψη μου φαίνεται.
Δείτε εδώ.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=757320

Dimos El Grec είπε...

Δεν μου φαίνεται απίθανο...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε απο το blog μου proxeirotetradio.blogspot.com
Εκει μπορείτε να διαβάσατε και τα υπόλοιπα σχετικά άρθρα μου.
Σας ευχαριστώ για την αναδημοσίευση του.