Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

My Dying Bride - A Map of All Our Failures

Ο άνθρωπος ανέκαθεν επιζητούσε την λύτρωσή του μέσα από την τέχνη. Ζήτησε μορφές που θα του πρόσφεραν την αθανασία, το υπερβατό και το αιώνιο. Η μουσική μπορεί να πλάσει μορφές που μιλούν για τις πιο κρυφές ανησυχίες του κόσμου, τις πιο μεγάλες του αγωνίες, χωρίς ειδικό σκοπό. Ο καλλιτέχνης δίνει πάντοτε την πορεία του πολιτισμού όπως τον τροποποιεί ο ίδιος μέσα από τη δημιουργία του, γιατί μόνο έτσι λυτρώνει και λυτρώνεται. Οι νότες πλάθουν μορφές, που του επιτρέπουν να ξεφύγει από το χάος του κόσμου που δημιούργησε ο ίδιος και που ίσως δεν κατανοεί πια. Ο κόσμος όμως αυτός είναι βγαλμένος από την ψυχή του, τον καθρεφτίζει και τον στοιχειώνει. Το έργο τέχνης εκφράζει τη σύγκρουση του ατόμου με τον εαυτό του και τα συναισθήματα του. Αυτά που όσο τον πληγώνουν, ταυτόχρονα τον ολοκληρώνουν κιόλας. Έτσι εκφράζει την αξία, την υπόσταση και την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου. Η τέχνη είναι η αξία του κόσμου γιατί είναι η αλήθεια του ανθρώπου. Το καινούριο άλμπουμ των My Dying Bride είναι μια τέτοια μορφή τέχνης.

Όμηρος

Υ.Γ 1: Από τεχνικής άποψης σχετικά με τη μουσική είμαι άμπαλος οπότε μένω στις σκέψεις που προκύπτουν από τα ακούσματα.
Υ.Γ 2: O χειμώνας έρχεται βαρύς, όπως λένε στο Winterfell...

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Tardive Dyskinesia

Static Apathy in Fast Forward
Ακούσαμε και ξανακούσαμε το νέο, τρίτο άλμπουμ των φοβερών και τρομερών Tardive Dyskinesia, οι οποίοι ρίχνουν τις τσίτες, όχι όμως τις αγριάδες, προσθέτοντας περισσότερα μελωδικά στοιχεία χωρίς να αλλοιώνουν στο ελάχιστο τις τεχνικές δεξιοτεχνίες τους. Πολύ απλά, νομίζω ότι κυκλοφόρησαν το πρώτο μεγάλο άλμπουμ του εγχώριου σκληρού ήχου για τη νέα δεκαετία που ήδη διανύουμε. Υπερβάλλω; Δε με νοιάζει. Στις 12 του Νοέμβρη θα κυκλοφορήσει επισήμως σε φυσική μορφή.

(facebook.com/tardivedyskinesiaband)

Ακούστε/αγοράστε ψηφιακά τα
δύο προηγούμενα άλμπουμ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Planet of Zeus 20-Οκτ-2012

Club Eightball, Θεσ/νίκη 20 Οκτωβρίου 2012
support: Parafernelia, Spine Chilling Breeze


Αφού ήπιαμε τους καφέδες και τις μπύρες μας το απόγευμα του Σαββάτου (hails to Nikos), κατευθυνθήκαμε προς το Οχτάμπαλο. Με το που μπήκαμε, η έκπληξή μας τεράστια από το γεμάτο σε κόσμο μαγαζί, που στη συνέχεια έγινε ασφυκτικά γεμάτο. Δεύτερη έκπληξη της βραδιάς, τα δύο support, τα οποία απλά... ξεσκίσανε! Πρώτα οι Spine Chilling Breeze με τον stoner α-λα Kyuss-QotSA ήχος τους και τα φοβερά τραγούδια τους (ειδική μνεία στο "Sweet Heresy") και τη διασκευή στους Nightstalker και μετά οι μικροί ηλικιακά Parafernelia, που τα χρόνια που τους λείπουν από εμπειρίες τα αναπληρώνουν με πολλά κιλά... attitude! Ρυθμικοί, ισοπεδωτικοί, υπερκινητικός frontman και τραγούδια το ένα πιο τσίτα από το άλλο. Δύο διασκευές εδώ, "Crop Circle" από τους Monster Magnet και "Supernaut" Snowblind από Black Sabbath.

Για να ακολουθήσει το κυρίως πιάτο, να ανέβουν οι Planet of Zeus και να μας ισοπεδώσουν. Η τρίτη έκπληξη της βραδιάς για μένα (αλλά μάλλον και για το ίδιο το γκρουπ) ήταν η απίστευτη συμμετοχή του κοινού, τόσο τραγουδώντας τους στίχους όσο και χορεύοντας/κοπανιόντας μπροστά από τη σκηνή. Επαγγελματική εμφάνιση, απίστευτο δέσιμο σαν γκρουπ. Μετά τους Rotting Christ και τους Firewind στους metal κύκλους, και μετά τους Nightstalker (άντε και τους Deus ex Machina), νομίζω πλέον ότι οι Planet of Zeus είναι το νέο αγαπημένο σχήμα των οπαδών και ίσως το καλύτερο/μεγαλύτερο καινούριο ροκ συγκρότημα της χώρας μας. Το οποίο πρέπει να εξάγουμε... τώρα!

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Birthmark

Boogeyman
Είχαμε γνωρίσει το εναλλακτικό ελληνικό συγκρότημα των Birthmark μέσα από το προ πενταετίας προηγούμενο άλμπουμ τους. Στη φετινή, νέα τους δουλειά οι σκληροί ήχοι έχουν ελαττωθεί κατά πολύ αφήνοντας περισσότερο χώρο στη μελωδία και στα εναλλακτικά ροκ στοιχεία. Στα συν και η όμορφα εκτελεσμένη διασκευή στο "Safe from Harm" των Massive Attack. Προσεγμένη παραγωγή και εκπληκτικό ένθετο σ'αυτήν την αυτοχρηματοδοτούμενη δουλειά από το ίδιο το γκρουπ, καθώς το ελληνικό παράρτημα της V2 Records έκλεισε. Εξερευνήστε τις σελίδες του layout και δείτε/ακούστε παρακάτω το βίντεο για το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου.

Παρά την πενταετή δισκογραφική απουσία τους, το γκρουπ είναι αρκετά δραστήριο και έχει ήδη ετοιμάσει νέο υλικό σε εντελώς διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, κατά τα λεγόμενά τους. Μένει να το δούμε (ακούσουμε).

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τζέιμς Μποντ και Skyfall

Αυτό θα έπρεπε να είναι το κανονικό τραγούδι της νέας ταινίας του Τζίμι Μποντ: το "Skyfall" που τραγουδούσανε οι δικοί μας Furor εδώ και χρόνια!!!

:-)

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Skunk Anansie - Black Traffic

Δηλώνω μεγάλος θαυμαστής της φωνής της Skin (τώρα και με μαλλί, έστω και punk!) και του ήχου των Skunk Anansie. Μετά την διάλυση τους το 2000, επανήλθαν δισκογραφικά πριν 2 χρόνια και φέτος βγάζουν άλλο ένα άλμπουμ, το Black Traffic, τόσο χαρακτηριστικό Skunk θα έλεγες, που θα μπορούσε να είχε βγει μέσα στη δεκαετία του '90, με τραγούδια που θα ταίριαζαν σε οποιοδήποτε από τα πρώτα τρία τους άλμπουμ. Δεν ξέρω τι απήχηση θα έχουν σε νέα ακροατήρια, αλλά τούτη την εποχή πρέπει να κυκλοφορήσεις κάτι για να περιοδεύσεις ώστε να βγάλεις κανένα φράγκο. Εγώ, πάντως, γούσταρα αυτό το κάτι! Δείτε/ακούστε παρακάτω το μπαλαντοειδές "Ι Hope You Get To Meet Your Hero".

(www.skunkanansie.net)

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Lemmy

Αντιγράφω από γνωστό σάιτ, έτσι, για να γελάσουμε!

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Floods!

Εξ Αυστραλίας, το τραγούδι Floods του νέου συγκροτήματος The Siren Tower μάς κόλλησε άσχημα. Το μάθαμε από γνωστό μουσικό σάιτ και είπα να το μοιραστώ κι εδώ. Το άλμπουμ κινείται ως επί τω πλείστον σε χαλαρούς, ροκ/φολκ ρυθμούς κι αυτό είναι το τραγούδι που ξεχωρίζει, αλλά πάλι αυτή είναι προσωπική άποψη. Μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο ή/και να το κατεβάσετε δωρεάν (ή να αφήσετε ό,τι έχετε ευχαρίστηση) στο thesirentower.bandcamp.com. Διαβάστε και τι λέει το γκρουπ για το θέμα του δωρεάν κατεβάσματος...

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

In the Silence - A Fair Dream Gone Mad

Το νέο ατμοσφαιρικό μας κόλλημα. Πέρυσι είχαμε τους Ghost Brigade, πρόπερσι τους Anathema. Φέτος δεν είναι οι Katatonia, αλλά οι In the Silence. Νέο ατμοσφαιρικό συγκρότημα από το Σακραμέντο/αμέρικα, με ελληνικής καταγωγής ντράμερ (Niko Panagopoulos), με πολύ echo στα φωνητικά/κιθάρες, συνεχείς εναλλαγές από ακουστικά σε ηλεκτρικά περάσματα, απίστευτα αιθέρια φωνητικά (κάτι σαν τα καθαρά των Ghost Brigade). Κάπως έτσι θα θέλαμε να παίζουν πολλά αγαπημένα σχήματα εν έτη 2012 (ακόμα και οι Anathema), αλλά δεν πειράζει. Yπάρχουν και οι In the Silence και η δισκάρα A Fair Dream Gone Mad.

Aκούστε όλο το άλμπουμ:
inthesilence.bandcamp.com
(facebook.com/inthesilence)