Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Goodbye - Gate 21

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο μήνυμα που έχει σχέση με το σημερινό τελικό του κυπέλλου. Είναι απλά το νέο βίντεο-κλιπ του μέγιστου Serj Tankian για το τραγούδι Goodbye - Gate 21. Στην ουσία πρόκειται για το ρεμίξ του τραγουδιού "Gate 21", το οποίο ρεμίξ μπορείτε να βρείτε, μαζί με άλλα τρία, στο ΕΡ που κυκλοφόρησε με τίτλο Imperfect Remixes. Στο παρακάτω ρεμίξ συμμετέχει στην κιθάρα ο Tom Morello των RATM, με το χαρακτηριστικό στυλάκι του...



Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

The Show Must Go On



Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Amplifier - The Octopus

Λίγα λόγια για μία από τις τελευταίες κυκλοφορίες της προηγούμενης χρονιάς, που μπορούμε όμως να θεωρήσουμε ότι ανήκει στο 2011 και που ακούσαμε αρκετά αλλά δεν μιλήσαμε πολύ γι'αυτήν (πέρα από την ανάρτηση ενός βίντεο). Τέσσερα χρόνια πήρε στον Sel Balamir και την παρέα του, το τρίο από το Μάντσεστερ με το όνομα Amplifier να ετοιμάσουν αυτή τη δουλειά. Και δεν πρόκειται για καμιά αρπαχτή! Το άλμπουμ The Octopus είναι ένα διπλό CD με συνολική διάρκεια τις δύο ώρες(!) και συνθέσεις για όλα τα γούστα: επικά ροκ τραγούδια με την κιθάρα να έχει τον πρώτο λόγο, ατμοσφαιρικά τραγούδια που σε «ταξιδεύουν», ambient ήχοι, ενορχηστρώσεις με βιολιά, πνευστά και ό,τι άλλο βάλεις στο κεφάλι σου. Ακούστε το ολόκληρο από τον παρακάτω δεσμό και αγοράστε το ψηφιακά σε όποια τιμή θέλετε, ή σε φυσική μορφή από το σάιτ της μπάντας. Τουλάχιστον, μην τολμήσετε και δεν το ακούσετε. Εσείς θα χάσετε.

(www.amplifiertheband.com)

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Δωράκι από Sorrowful Angels


Οι gothic-metallers Sorrowful Angels, μέσα στο κλίμα της νέας εποχής και των νέων δεδομένων, διανέμουν δωρεάν το νέο τους promo-EP με τίτλο Omens. Τέσσερα τραγουδάκια και φωτογραφίες, ένα μικρό προμήνυμα για το επερχόμενο, νέο τους άλμπουμ. Πατήστε το παρακάτω λινκ:

Omens EP

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Playlist 15ης εβδομάδας 2011

Edge of Sanity - Infernal
Bruce Dickinson - Accident of Birth
Ugly Kid Joe - America's Least Wanted
Machine Head - Burn My Eyes
Dark Tranquillity - Haven
Anathema - Judgement

Διάλειμμα τις επόμενες δύο εβδομάδες από το καθημερινό πήγαινε-έλα, άρα διάλειμμα και στα πλέιλιστ.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

This Is War

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Playlist 14ης εβδομάδος 2011

Της προηγούμενης δηλαδή, ποια CD ξεθάψαμε και τα ακούσαμε μέσα στο αμάξι, μέσα σε 43 χλμ. το πρωί και άλλα τόσα το μεσημέρι, ήτοι σε 35-40 λεπτά περίπου η διαδρομή...

Megadeth - Peace Sells... But Who's Buying
Dream Theater - Metropolis Pt. II
Machine Head - Through the Ashes of Empires
Dark Tranquillity - Projector
Darkseed - Spellcraft
Amorphis - Tuonela
Paradise Lost - Icon
Papa Roach - Lovehatetragedy
Savatage - Dead Winter Dead
The Gathering - If_then_else

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

The Haunted - Unseen

Με μια πρώτη... αυτιά, το άλμπουμ με τίτλο Unseen δεν είναι Haunted. Βασικά, ούτε με δεύτερη και τρίτη μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη. Είναι όμως ένα ενδιαφέρον CD, που φέρνει σε δύσκολη θέση κόσμο και κοσμάκη, που άλλο περίμενε από το συγκρότημα και άλλο του ήρθε. Alternative-σουηδικό μέταλ; Θέλανε να κάνουν μια αλλάγη; Είναι σίγουρα αλλαγή που προώθησε ο τραγουδιστής Peter Dolving; Τα αδέρφια Björler δεν είχαν λόγο στο άλμπουμ; Από τα σαράντα(!) τραγούδια που γράψανε, αυτά διαλέξανε; Δηλαδή τα υπόλοιπα πώς ήταν; Αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις, για να έχουμε να ασχολιόμαστε! Το θέμα είναι, όπως είπε κάποιος, πως όταν έχεις δει τον ήχο σου να κοπιάρεται από δεκάδες συγκροτήματα και το συγκεκριμένο στυλ να έχει κορεστεί, εσύ ως αρχετυπικό συγκρότημα κοιτάς να κάνεις τη διαφορά. Αν είναι καλή η αλλαγή ή όχι και τι θα φέρει αυτή στο μέλλον, εδώ θα είμαστε να το δούμε και να κρίνουμε.

Στα του άλμπουμ τώρα, ακούμε τραγούδι sludge-garage ("No Ghost"), ακούμε ψίγματα από παλιούς Haunted στα "Motionless" και "The City", ακούμε διάφορα πράματα που ο καθένας με τα γούστα του και τις ακουστικές του εμπειρίες βρίσκει κάτι να το συγκρίνει. Διαβάσαμε να λένε από Nine Inch Nails μέχρι Mary Beats Jane, το παλιό γκρουπ του Dolving. Εσείς ακούστε το (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) χωρίς προκαταλήψεις, κι αν δεν σας αρέσει, έχει καλώς. Με τα πολλά ακούσματα, πάντως, το CD αρχίζει και μου κάθεται πολύ καλά. Στην τελική, εγώ τους παραδέχομαι για την τόλμη τους.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Before the Dawn - Deathstar Rising

Για τους φίλους της σκανδιναβικής σκηνής, ειδικά για τους φίλους του μελωδικού και ρυθμικού γοτθικού metal με ολίγα death στοιχεία (βλ. Insomnium, Amorphis κ.λ.π), οι Before the Dawn είναι για σας και το νέο τους άλμπουμ με τίτλο Deathstar θα σας αρέσει. Έτσι απλά. Κοφτερές κιθάρες, φοβερές μελωδικές γραμμές, τραγούδια που σου μένουν είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Μικρό σε διάρκεια το άλμπουμ, δεν σε αφήνει να το χορτάσεις και ξαναπατάς play. Ειδικά το «χιτάκι» που είχαμε ποστάρει και παλιότερα, Deathstar, είναι το απόλυτο τραγούδι του μήνα Μαρτίου! Αναζητήστε και όλη την υπόλοιπη δισκογραφία τους και δεν θα χάσετε.

(myspace.com/beforethedawnmusic)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Snowblind

Prisoners on Planet Earth
Επιστροφή για τον Mike G. (κατά κόσμον Μιχάλη Γαλιάτσο) και την μπάντα του Snowblind με ένα καινούριο άλμπουμ που τιτλοφορείται Prisoners on Planet Earth και αποτελεί την 100η κυκλοφορία της ελληνικής εταιρείας Sleaszy Rider. Συνεχίζουν από κει που είχανε μείνει, λες και πέρασε μόνο μια μέρα. Ρυθμικό heavy metal, με ουκ ολίγες sabbath-ικές επιρροές και μια διασκευή σε τραγούδι από τότε που έπαιζε στους Nightfall, το "Diva". Δεν είναι κι άσχημο, αλλά δεν ξετρελαθήκαμε κιόλας. Τσεκάρετέ τους...

(myspace.com/snowblindmetalband)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Heaven Shall Burn - 2Απρ2011

Club Eightball, Θεσσαλονίκη, 2 Απριλίου 2011
support: Margin Of Existence, Karma Violens, Dagger Of Betrayal


Η πεντάδα ετοιμάστηκε από νωρίς και ξεκίνησε για Θεσσαλονίκη με τον απογευματιάτικο ήλιο και έξτρα παρέα τον Άνιμαλ που άφησε το στίγμα του στα διόδια. Σκοπός ήταν, φυσικά, να δούμε τους γερμανούς Heaven Shall Burn, ένα χρόνο μετά την περσινή τους αναβολή αλλά και να σπάσουμε λίγο τη ρουτίνα και να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της Τεφρούπολης.

Μετά τους καφέδες στο κέντρο και τη μικρή βόλτα προς αναζήτηση του καλύτερου ταχυφαγίου, οδεύσαμε προς το Eightball με συνοδεία ελαφράς βροχής. Όταν μπήκαμε, είχαν ήδη ξεκινήσει οι Dagger Of Betrayal. Ένα νεαρό metalcore σχήμα, που είχε όρεξη αλλά και λίγα μικρά (λίγα λέω) προβλήματα στο δέσιμο. Γενικά ήταν αξιοπρεπής και άνοιξαν τη βραδιά έτσι όπως έπρεπε.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι αθηναίοι Karma Violens παρουσιάζοντας το δικό τους στυλάκι από deathcore με ολίγα grind στοιχεία και πολλές Slayer-επιρροές. Ενεργητικοί πάνω στη σκηνή, με βαρβάτο ήχο, ξεσήκωσαν το κοινό βάζοντάς τους και σε ένα μικρό wall of death και απέσπασαν δυνατό χειροκρότημα στη διασκευή "Symptoms of the Universe" (των Black Sabbath αλλά με την... οπτική των Sepultura) όπως και μετά το εμπνευσμένο ποτ-πουρί από τα "Freezing Moon" (Mayhem), "I Am The Black Wizards" (Emperor) και το κλείσιμο (νομίζω) του "Domination" (Pantera).

Τρίτο και τελευταίο support σχήμα οι Margin Of Existence που από την πρώτη νότα φάνηκε ότι αγαπάνε The Haunted και λατρεύουν τη σουηδική σκηνή. Αφού σε μια φάση λέγαμε ότι ακούμε το νέο άλμπουμ των Haunted έτσι όπως δεν το κυκλοφόρησαν ποτέ! Για να αποδώσω όμως τα του καίσαρι τω καίσαρι, τα παιδιά είχαν επαγγελματική παρουσία, ήταν δεμένο ως σύνολο, με πολύ καλό ήχο, και τα τραγούδια τους ήταν καλοδουλεμένα, επαγγελματικά θα έλεγα, και πολύ ενδιαφέροντα. Η διασκευή στο "Slaughter of the Soul" των At The Gates ξεσήκωσε τον κόσμο μαζί με τον υπογράφοντα και ταυτόχρονα επιβεβαίωσε τις άνωθεν σκέψεις μου. Με αρκετή δουλειά πάντως, θα ακούσουμε ξανά γι'αυτούς στο μέλλον.

Και αν ως εκείνη τη στιγμή το κοινό φαινόταν να παρακολουθεί στωικά τα support, ήταν επειδή περίμενε απλά να έρθει η ώρα για το κυρίως πιάτο. Οι Heaven Shall Burn ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσιάσανε στο αρκετά γεμάτο και κυρίως ανδροκρατούμενο κλαμπ μαθήματα σκηνικής παρουσίας, σεμινάριο επαφής με το κοινό, μουσικής βαρβατίλας, μετάδοσης ενέργειας ένθεν και ένθεν. Ο κόσμος φυσικά άλλο που δεν ήθελε! Χτυπιόταν και συμμετείχε στους στίχους από το "Endzeit" που άνοιξε το σόου μέχρι τη διασκευή "Black Tears" των Edge of Sanity που έκλεισε το κυρίως μέρος, για να ακολουθήσουν δύο ακόμα τραγούδια στο encore. Το μενού είχε απ'όλα φυσικά: stagediving, circle pits και wall of death στο αναμενόμενο τραγούδι "Voice of the Voiceless". Αλλά και ένα μικρό διάλειμμα επειδή ο τραγουδιστής χτύπησε το πόδι του! Εν τέλη, αυτοί που τους έβλεπαν για πρώτη φορά «πήραν το μάθημά τους» αλλά κι αυτοί που τους είχαν ξαναδεί, επιβεβαίωσαν απλά το απίστευτο συναυλιακό εκτόπισμα του συγκροτήματος.
Υ.Γ. 1: Λάθος στάση για «βρώμικο» αλλά αφού ούτε αυτό μας πείραξε, όλα καλά!
Υ. Γ. 2: Σαν πολλά να είναι τα 3 support σχήματα. Τα καημένα γκρουπάκια ήθελαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο, αλλά αυτός κρατούσε δυνάμεις για το μεγάλο όνομα.
Υ. Γ. 3: Ξέχασα να αναφέρω τον τύπο που ανέβηκε και τραγούδησε με τους Karma Violens ντυμένος... πεταλουδίτσα! Επειδή εμείς είμαστε από επαρχία, να ρωτήσω, τι ήταν πάλι αυτό;!


Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Μάρτιος 2011 και οι μεταλικές κυκλοφορίες

Καθώς τελείωσε και ο τρίτος μήνας του 2011, να γράψουμε δυο-τρία σχόλια για κάποιες από τις νέες κυκλοφορίες που έπεσαν στην αντίληψή μας και δεν προλαβαίνουμε να παρουσιάσουμε μία-μία.

Cavalera Conspiracy - Blunt Force Trauma
Τα αδέρφια Καβαλέρα βάζουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των Sepultura με τη δεύτερη αδερφική τους συνεργασία. Αν και οι συνθέσεις του δίσκου Blunt Force Trauma θυμίζουν πολύ Soulfly, υπάρχει ένας κορεσμός στον ήχο τους με συνέπεια να... περάσει και να μην ακουμπήσει. Τα ίδια παίζουν τόσα χρόνια οι Amon Amarth, που έγραψες και σε προηγούμενο ποστ και σ'άρεσαν, θα μπορούσατε να πείτε. Εντελώς υποκειμενικά λοιπόν γράφω ότι το νέο άλμπουμ δεν είχε αυτό το κάτι για να με κερδίσει. Υπάρχουν μερικά καλούτσικα τραγούδια, μια διασκευή στο "Electric Funeral" των Black Sabbath, αλλά και αυτή η αίσθηση επανάληψης.
(myspace.com/cavaleraconspiracy)

Children of Bodom - Relentless Reckless Forever
Μεγάλη απογοήτευση το νέο άλμπουμ των φιλανδών με τίτλο Relentless Reckless Forever, που σε πολλά speed-αριστά σημεία μου έφερε στο μυαλό τους Rage από την εποχή Missing Link! Τα υπόλοιπα απλά δεν είχαν να προσφέρουν κάτι νέο. Προτιμήστε τις παλιότερες και πιο αγαπημένες κυκλοφορίες.

(myspace.com/childrenofbodom)


Crowbar - Sever The Wicked Hand
Αυτή ήταν μια ενδιαφέρουσα επιστροφή. Οι Crowbar με το δίσκο Sever The Wicked Hand δείχνουν σε όλα τα νέα γκρουπάκια πώς παίζεται το αργόσυρτο doom-stoner-sludge metal, το οποίο παίζανε χρόνια πριν βγουν οι αντίστοιχες ταμπέλες. Χωρίς περαιτέρω σχόλια!

(myspace.com/crowbar)


One Man Army and the Undead Quartet - The Dark Epic
Οι Σουηδοί με τον άνωθεν τίτλο-σιδηρόδρομο είναι από τις πολύ καλές περιπτώσεις συγκροτημάτων της νέας δεκαετίας. Έχουν φτιάξει τον πυρήνα τους και τώρα κυκλοφορούν τον τέταρτο δίσκο τους που λέγεται The Dark Epic. Πολύ απλά, βρίσκεται στα ίδια μοτίβα: groove-άτο death metal, το οποίο οι φίλοι του είδους θα γουστάρουν για τα καλά. Οι υπόλοιποι ας προσπεράσουν άφοβα.
(myspace.com/onemanarmyandtheundeadquartet)

Romeo Must Die - Hardships in Season
Οι Βρετανοί πρώην-Stampin' Ground επιστρέφουν με το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ, λίγα χρόνια μετά το πρώτο τους EP. Παρά τη γνωστή καθυστέρηση στις κυκλοφορίες τους, ο δίσκος Hardships in Season περιλαμβάνει 13 τραγούδια, μεγάλης σχετικά διάρκειας, στο γνωστό hardcore-μέταλ-thrash μοτίβο τους, με έναν γενικά πιο αργό (πιο γρήγορο από mid-tempo εννοώ) ρυθμό, με groove-άτα δηλαδή τραγουδάκια που θα αρέσουν (θέλω να πιστεύω) και θα σας ταρακουνήσουν πάνω-κάτω. Να σημειώσουμε ότι για αρχή το κυκλοφόρησαν δωρεάν μαζί με το τεύχος Μαρτίου του αγγλικού περιοδικού Metal Hammer. Αν το βρείτε σε κανένα κέντρο τύπου με... ξένο τύπο, τσιμπήστε το.
(myspace.com/romeomustdie)

Vicious Rumors - Razorback Killer
Αυτή ήταν μια ενδιαφέρουσα επιστροφή για τον υπογράφοντα. Οι Καλιφορνέζοι power-speed metallers Vicious Rumors συνεχίζουν να κοπανάνε και πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη δουλειά τους παρουσιάζουν νέο δίσκο με τίτλο Razorback Killer. Ρέτρο μέταλ κλίμα αναδύεται από τα ηχεία, με καλοδουλεμένες συνθέσεις που δε σε κάνουν να βαρεθείς ούτε λεπτό. Για τους φίλους που γούσταραν Accept το 2010, θα λάβουν μια πολύ καλή, παραδοσιακά μεταλική δόση και από τους Vicious Rumors!
(myspace.com/viciousrumors)

Amon Amarth - Surtur Rising

Έχοντας ακούσει στο παρελθόν μόνο τα πρώτα άλμπουμ τους, δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους Amon Amarth. Το πώς κατάφερα και δεν είχα ακούσει στην ώρα τους τα δύο προηγούμενα διαμάντια ("Twilight of the Thunder God" και "With Oden on our side"), είναι απορίας άξιο. Όλα γίνανε με χρονοκαθυστέρηση, επί τη ευκαιρία του νέου τους άλμπουμ που λέγεται Surtur Rising. Και το συμπέρασμα πλέον είναι ότι πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια από τις καλύτερες death-metal μπάντες της τελευταίας δεκαετίας (αν όχι η καλύτερη). Συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο και το ίδιο viking-στυλάκι που αρέσει σε πολύ κόσμο, με ανελέητα δικασίδια και κιθαριστικές καταιγίδες, έχει το δεύτερο μέρος του "Loke's Treachery" (να θυμήσω, το πρώτο ήταν στο "With Oden...") διασκευάζουν και το "Aerials" των System of a Down και παρουσιάζουν ένα αποτέλεσμα που χτυπάει υποψηφιότητα για τα καλύτερα της χρονιάς. Έτσι απλά!

(myspace.com/amonamarth)