Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Τέλος καλοκαιριού

Και όπως λέμε εμείς εδώ στην Κοζάνη, καλό χειμώνα!

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Πάνε και οι Slipknot

Τι θέλω να πω; Δεν ξέρω αν εσείς ακούσατε το καινούριο τους άλμπουμ All Hope Is Gone, αλλά εμένα δεν μου άφησε σχεδόν καμία θετική εντύπωση. Και αυτό μετά από πολλά, πολλά ακούσματα. Καινούριες μάσκες και περισσότερο show, αλλά από ουσία (μουσική έμπνευση δηλαδή) δεν βλέπω να είχανε φέτος. Τα λίγα τραγούδια που μου άρεσαν, πιστεύω ότι μπορούσε να τα κυκλοφορήσει ο Corey Taylor με το συγκρότημά του, τους Stone Sour από τους οποίους ξέρουμε τι να περιμένουμε και δεν μας εκπλήσουν οι μπαλάντες και τα ροκ τραγούδια τους, αντιθέτως μας αρέσουν κι από πάνω. Αυτά τα ολίγα...

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

«Κουράγιο» και Killers

Όσοι από εσάς έχετε απορία για το ποιο είναι το τραγούδι που ακούγεται στη διαφήμιση της Νάικ/Κουράγιο, τότε σημειώστε το τραγούδι All these things that I've done και το συγκρότημα των The Killers. Δείτε/ακούστε το στο παρακάτω βίντεο-κλιπ:

Inactive Messiah - 20Αυγ2008

Καταρράκτες Σκεπασμένου, Βελβεντό, 20 Αυγούστου 2008
support: Out of the Lair


Ωραίο βραδάκι για metal συναυλία ήταν αυτό της προηγούμενης εβδομάδας στο Βελβεντό. Και πιο συγκεκριμένα βρεθήκαμε στους καταρράκτες της περιοχής Σκεπασμένου, σε έναν αρκετά μεγάλο χώρο για τέτοιου είδους συναυλία. Ήταν λίγο περίεργο δηλαδή να έχουν μαζευτεί γύρω στα 300 άτομα, αλλά να είναι σκορπισμένοι δεξιά κι αριστερά και να φαινόμαστε λες και είμαστε 20 άτομα. Παρά ταύτα, οι Out of the Lair ανέβηκαν στη σκηνή, προσκάλεσαν τον κόσμο να έρθει πιο μπροστά, οι πιο φανατικοί του είδους ανταποκρίθηκαν και ξεκίνησαν να παίζουν τις μουσικές τους. Οι οποίες είναι πάρα πολύ μπολιασμένες με ένα 80's feeling. Προσωπικά, μού θύμισαν Anthrax των άλμπουμ Spreading the Disease και Among the Living (Belladona φυσικά στα φωνητικά) με κάποια περάσματα από Sacred Reich (δεκαετίας '80). Είχανε πολύ καλό δέσιμο μεταξύ τους, άρεσαν σε αρκετούς, αλλά είχαν επίσης φτωχή σκηνική παρουσία και ο υπογράφων δεν μπορεί να πει ότι ενθουσιάστηκε (κυρίως λόγω μουσικών γούστων). Τα παιδιά έχουν μέλλον και τα ευχόμαστε καλές και πολλές ακόμα συναυλίες.

Οι Inactive Messiah ανέβηκαν έπειτα στη σκηνή και απέδειξαν γιατί πρέπει να τους θεωρούμε ως ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας. Δυναμική παρουσία και ατελείωτο headbanging από την αρχή ως το τέλος. Ο άσχετος κόσμος που είχε μαζευτεί άρχισε να την κοπανάει αλλά οι υπόλοιποι που καθήσαμε απολαύσαμε και καταγουστάραμε τα τραγούδια που μας παρουσίασαν από το καινούριο τους άλμπουμ Sinful Nation και από τα προηγούμενα, με κορυφαία αυτά μέσα από το Be My Drug (το οποίο είναι το αγαπημένο του υπογράφοντα, μέχρι στιγμής). Ενδιαφέρουσα ήταν και η ανάμιξη των Sad but True και Beat It στο τραγούδι τους Pain όπως και η χρήση των προηχογραφημένων ορχηστρικών θεμάτων για να κάνουν πιο πλούσιο τον ήχο τους. Κρίμα μόνο που δεν βρέθηκε περισσότερος κόσμος να τους απολαύσει, αλλά αυτό μπορεί να γίνει το Σεπτέμβριο στα διάφορα κλαμπ που θα παίξουν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα. Να κλείσω λέγοντας ένα μπράβο στους διοργανωτές που «τόλμησαν» να διοργανώσουν μια μέταλ συναυλία με αρκετή επιτυχία. Άντε και του χρόνου...

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Disturbed

Η Δευτέρα είναι πάντα μια δύσκολη μέρα. Έτσι είπα να βάλω ένα βιντεάκι των Disturbed από τη φετινή τους κυκλοφορία Indestructible, την οποία -να ομολογήσω- βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα. Δηλαδή ακούω ολόκληρο το άλμπουμ τους αρκετά άνετα, σε αντίθεση με το προηγούμενο. Το βίντεο παρακάτω είναι για το τραγούδι Inside the Fire:

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Μηχανικός ;;;

Κάποιος μηχανικός (αρχιτέκτονας ή πολιτικός) μάλλον αντέγραφε στις εξετάσεις και... ιδού το αποτέλεσμα. Αν και αυτοί (οι μηχανικοί) θα μεταφέρουν την ευθύνη στον εργολάβο, ο εργολάβος στους εργάτες, οι εργάτες στον μηχανικό και στο τέλος δεν θα φταίει και κανένας. Κάντε κλικ στην εικόνα για να τη απολαύσετε καλύτερα!

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Συναυλία στο Βελβεντό !

Αυτά είναι πράματα! Μεγάλη (για τα δεδωμένα της περιοχής) συναυλία στους καταρράκτες του Βελβεντού, στην περιοχή Σκεπασμένο αύριο το βράδυ. Σημειώστε πως η είσοδος είναι ελεύθερη. Όσοι δεν γνωρίζουν πού είναι, ας ρωτήσουν και θα το βρουν σχετικά εύκολα. Δείτε τα προφίλ των συγκροτημάτων στο μαϊσπέις: Out of the Lair και Inactive Messiah.

Lite

Οι Ιάπωνες φαίνεται πως βρήκαν τη μουσική τους κλίση, κι αυτή είναι η ορχηστρική progressive-rock μουσική. Φανταστείτε τι απήχηση θα είχαν αν τραγουδούσαν στα γιαπωνέζικα, οπότε καταλαβαίνετε τη μόδα των instrumental ιαπωνικών συγκροτημάτων. Οι Lite βρίσκονται από το 2003 στο κουρμπέτι, έχουν κυκλοφορήσει ήδη ένα άλμπουμ και ένα EP και μεις τους γνωρίσαμε φέτος με την δεύτερη πλήρη κυκλοφορία τους που λέγεται Phantasia. Ακούστε δείγματα της δουλειάς τους στο προφίλ τους στο μαϊσπέις και δείτε/ακούστε παρακάτω το εξαιρετικής αισθητικής βίντεο για το ωραίο τραγούδι Ghost Dance από το καινούριο τους άλμπουμ.

Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Everock Φεστιβάλ, το 3ο

Τρίτη χρονιά για το μουσικό φεστιβάλ της σκληρής μουσικής που θέλει να γίνει θεσμός στην Κοζάνη και καλά θα κάνει γιατί τέτοια πράματα λείπουν από την πόλη μας. Σας ενημερώνουμε από τώρα ότι το βράδυ της 30ης μέρας του Αυγούστου θα βρισκόμαστε στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο ΔΑΚ για να ακούσουμε τα άνωθεν συγκροτήματα. Περισσότερες πληροφορίες λίαν συντόμως.

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Αρχαία ολυμπιακά αθλήματα

(Και λόγω Ολυμπιακών Αγώνων) τα ποστ έχουν αρχίσει και αραιώνουν. Το παρακάτω ποστ για αρχαία ολυμπιακά αθλήματα το γράφω μόνο και μόνο επειδή κάποιος με ρώτησε ποια ήταν αυτά. Όχι ότι εγώ τα ήξερα, απλώς έψαξα λίγο και τα παρουσιάζω και δω, μέρες που είναι...

Σύμφωνα με την παράδοση, οι πρώτοι δεκατρείς Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν μόνο ένα αγώνισμα, το «στάδιο». Το στάδιο ήταν η απόσταση 192,7 μ.

Άλλα αθλήματα που προστέθηκαν στην πορεία:

Αρματοδρομίες - ιπποδρομίες
Ο ιππόδρομος είχε συνολικό μήκος 780 μ. Το στεφάνι της νίκης έπαιρνε ο ιδιοκτήτης των αλόγων και όχι ο οδηγός του άρματος!

Πάλη

Πυγμή
Πυγμαχία, as we know it.

Παγκράτιο
Ήταν πάλη και πυγμαχία μαζί.

Δρόμος σταδίου
192μ. όπως προείπαμε.

Δίαυλος
Δύο στάδια, 2×192μ.

Δόλιχος
Αγώνας αντοχής, 7-24 στάδια, 1,5 - 4,5 χιλιόμετρα.

Οπλιτοδρομία
Δύο στάδια φορώντας κράνος, ασπίδα και περικνημίδες. Κάτι σαν αυτά που κάναμε στο στρατό!

Πένταθλο
Αποτελούνταν από πέντε αθλήματα: άλμα, ακόντιο, δίσκο, στάδιο και πάλη.

Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Scars on Broadway

Μετά τον Serj Tankian, τα υπόλοιπα μέλη των SOAD, Daron Malakian και John Dolmayan (κιθάρα, ντραμς αντίστοιχα) είπαν να μην κάτσουν άπραγοι και επαναδραστηριοποίησαν το project γκρουπ τους που ονομάζεται Scars on Broadway και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ. Μπορείτε να ακούσετε δύο δείγματα της δουλειάς τους στο προφίλ τους στο μαϊσπέις. Ρίξτε επίσης μια ματιά (και μια... αυτιά) στο παρακάτω βίντεο κλιπ για το πρώτο single που κυκλοφόρησαν με τίτλο They Say. Τα τραγούδια είναι όλα μικρής διάρκειας, με mid-tempo ρυθμούς και με μικρή διάθεση πειραματισμού. Πάντως, όλα τα λεφτά είναι το καινούριο look του Malakian· για να τον αναγνωρίσω έπρεπε να διαβάσω το όνομά του στα credits του CD. Σίγουρα ο κιθαρίστας και βασικός τραγουδιστής πλέον κύριος Malakian έβγαλε το άχτι του, επειδή (λέω γω τώρα) πρέπει να ήθελε να γίνει frontman εδώ και πολύ καιρό τώρα. Οπότε το μέλλον των SOAD συνεχίζει να παραμένει ομιχλώδες...


Διαβάστε στα σχόλια τους στίχους του τραγουδιού.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Είναι τρελοί αυτοί οι Αυστραλοί

Μας την... γνωστοποίησε η sister-Cat. Η διαφήμιση για τη μπύρα Carlton Draught θα σας κάνει -τουλάχιστον- να χαμογελάσετε.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Χιροσίμα πριν 63 χρόνια

Ημέρα μνήμης σήμερα για τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και τα λόγια είναι περιττά. Αφήνω την εικόνα να μας μιλήσει και να μας βάλει σε σκέψεις. Μεγαλώνουμε, «ωριμάζουμε» αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ξεχνάμε.

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Warrel Dane

Πολύ ενδιαφέρον το καινούριο αλμπουμάκι του τραγουδιστή των Nevermore, Warrel Dane, το οποίο τιτλοφορείται Praises To The War Machine και ηχογραφήθηκε με τη βοήθεια των Σουηδών μουσικών των Soilwork. Mid-tempo ρυθμοί, ως επί τω πλείστον, με τη χαρακτηριστική φωνή του κυρίου Dane, φτιάχνουν ένα ενδιαφέρον άλμπουμ το οποίο ακούγεται ολόκληρο χωρίς να υπάρχουν βαρετές στιγμές. Ακούστε το στο προφίλ του στο μαϊσπέις και, εδικότερα, ακούστε παρακάτω τη διασκευή τους στο Lucretia my Reflection των Sisters of Mercy:

Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

50 dark movies

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο με το προηγούμενο ποστ, σας προτρέπουμε να ακολουθήσετε το ακόλουθο λινκ και να βρείτε τις 50 σκοτεινές ταινίες που κρύβονται μέσα στην εικόνα. Το παιχνίδι είναι μια προσφορά των σοκολατένιων m&m's. Εγώ έφτασα ως τις 47 ταινίες αλλά από κει και πέρα κόλλησα. Οι λύσεις, εν ευθέτω χρόνω, θα παρουσιαστούν στα σχόλια!